пʼятницю, 2 грудня 2011 р.

Вірш Івана Франка Сикстинська мадонна


виконала: Яна Назарова

14 коментарів:

  1. Моргунов Едгар2 грудня 2011 р. о 17:58

    Вірш дуже гарний і розказала ти його також не погано, мені подобається.
    Даша, добре зробила, молодець. З мелодією на фоні ще чудовіше здається.

    ВідповістиВидалити
  2. Здорово, очень красивое видео, исполнительница стихотворения очень талантлива!:)

    ВідповістиВидалити
  3. з музикою дуже не сподобалось, і розказуючи вірш варто було б дотриматись іншої інтонації.. це моя думка..

    ВідповістиВидалити
  4. Аналіз(Ісаєва Ганна)
    Мені дуже подобался цій вірш.У ньому відчувається,як сильно Франко преклоняється перед Мадонною,вона для нього-ідеал Всесвітньої краси:"Хто смів сказать, що не богиня ти?
    Де той безбожник, що без серця дрожі
    В твоє лице небесне глянуть може,
    Неткнутий блиском твої красоти?"

    ВідповістиВидалити
  5. В цьому вірші Іван Франко виражає своє захоплення Сикстинською Мадонною. Вона ідеалізована, але в неї людські якості - щирість, доброта. Франко українозував Мадонну Рафаеля. Тому мені цей вірш дуже сподобався.

    ВідповістиВидалити
  6. Своє захоплення Сикстинською Мадонною Іван Франко виказує у цьому чудовому сонеті. І хоча поет не поклоняється небесним богам, він побачив у Мадонні богиню, "райську рожу" та поклоняється їй. Іван Франко реалізував одвічний портрет матері у цьому прекрасному сонеті. Це, безумово, чудове та неповторне творіння Івана Франка.

    ВідповістиВидалити
  7. Захоплення жінкою-матір'ю, безсмертним полотном «Сікстинська мадонна» І. Франка висловив у формі сонета. У Мадонні поет вбачає богиню. Краса Мадонни не казкова, а земна — щира, добра, ніжна. А справжнє мистецтво, яким є картина «Сікстинська мадонна», — вічне.

    ВідповістиВидалити
  8. Спавжнім шедевром є сонет "Сікстинська Мадонна"(1881), викликаний роздумами Франка над однойменною картиною Рафаеля "Сікстинська Мадонна"(1516), на якій поєднано божественне й земне, лик Богородиці з образом босоногої жінки. Внутрвшній рух цього жіночого образу підкреслюється тривожними тінями складок одягу, клубоченням хмар під ногами Мадонни, її задумливим поглядом, здатністю вмить спуститися на землю і водночас залишатися недоступною. Ця багатовимірність і динаміка Рафаелевого образу Мадонни проливає світло і на художню картину сонета Франка, овіяного високим шиллерівським духом: вірою в пермогу краси, невіддільною для поета від добра, а відтак божественного начала.
    У сонеті Франка жінка втілює красу мистецтва, творче натхнення, музу. Образ жінки багатогранний, він асоціюється з архетипом матері - символ космічного і земного життя, берегинею родючості, смерті й воскресіння. Через символ вічного оновлення земна жінка виростає до образу матері-діви, чистої й непорочної краси.

    ВідповістиВидалити
  9. Архiпкiна Арiна5 грудня 2012 р. о 22:59

    Сонет (від італійського Sonetto — звучати) — ліричний вірш, який складається з 14 рядків п’ятистопного або шестистопного ямба. Виник сонет в італійській літературі на початку ХІІІ століття.
    О сонеті «Сікстинська мадонна» :
    Цю чудову картину Рафаеля Санті I.Франко висловив у формі сонета. У Мадонні поет вбачає богиню, «райську рожу», і, хоч не знайшов для себе богів на небесах, цій — поклониться, як богині. Краса мадонни справжня, прекрасна, щира, добра. Картина «Сікстинська мадонна» — вічна, вона запам'ятається людям на довгі роки, тому що коли читаєш її, зразу малюєш собі картину богині, та це дуже цікаво адже багато людей зображують богиню по своєму, її почуття, її любов, можливо її страждання - це все дуже цікаво коли замислюєшся над цим прекрасним, а коли замислюєшся, щось можливо поміняти у своєму лічному житті, з усього цього і вприває питання людства. Я гадаю що після цього сонету чоловіки зрозуміють як требо відноситися до жінки яку кохаєш, та яка кохає тебе. Як взагалі треба відноситися до жінок, з повагою, як це робить автор у сонеті, як він боготворить жінку, богиню-матір з дитиною на руках. Це дійсно гідно поваги. Мені дуже сподобався цей сонет, це ще один чудовий твір I.Франка.
    Художні засоби:
    Тези й антитези, наприклад, "що не богиня ти?" , "Так, ти богиня!" ; епітети "лице небесне" , "райська роже" ; звертання "Так, ти богиня!" ; тропи
    "I небо і пекло казкою вважати,
    Та ти й краса твоя - не казка, ні!" ,
    Богів і духів,лиш тебе, богине,
    Чтить буде вічно - тут, на полотні."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. неправильний аналіз, тропи=художні засоби

      Видалити
  10. Угааааааааааааааааар ахахааххааххаахаахаахх

    ВідповістиВидалити
  11. дуже гарний вірш, але виконавиця допустила багато помилок: неправильно підібрана інтонація, логічний наголос, і особливо темп

    ВідповістиВидалити
  12. так я з вами годен особливо з точки зору педагога

    ВідповістиВидалити